Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

17.11.2021

Someron kaupungin tiedote koronasuosituksiin liittyen: Juhlissa maski on paras asuste!


Koronatilanne Varsinais-Suomessa on yhä pahentunut. Tartunnat ja ilmaantuvuus ovat rajussa kasvussa. Epidemia kuormittaa erityisesti lapsiperheitä. Eniten tartuntoja on 5–14-vuotiailla. Alle 12-vuotiaiden 14 vuorokauden ilmaantuvuus (100 000 asukasta kohti) on Varsinais-Suomessa yli 500. Yli 12-vuotiaiden rokottamattomien ilmaantuvuus on jo yli 700.

Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on noussut ja on nyt ennätystasolla, 9,9 prosenttia.

Tartuntoja on kaikkialla Varsinais-Suomessa, eikä epidemia tällä hetkellä kohdistu mihinkään erityiseen alueeseen. Suurin osa tartunnoista saadaan samasta taloudesta. Myös lähipiirissä ja oppilaana saadut tartunnat ovat lisääntyneet.

Koronavirustaudin tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 209. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 147. 

Keski-ikäisten ja työikäisten tartunnat ovat sen sijaan hieman vähentyneet ja vieraskielisten osuus tartunnoista on pienentynyt.

Sairaalahoitoon joutuneista suurin osa on edelleen vieraskielisiä ja rokottamattomia. Sairaalahoitoon joutuneiden keski-ikä oli viime viikolla 59,8 vuotta. Lapset sairastavat taudin useimmiten edelleen lievänä.

Tilanteen pahennettua Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) kielsi maanantaina 15.11.2021 yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 16.11.–16.12.2021. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin. Someron kaupungin ohje koronapassin hankkimiseen liittyvistä käytännöistä löytyy koronatodistussivustolta. 

KORONATODISTUS

Suuria yksityistilaisuuksia järjestäessä, on kiinnitettävä huomiota koronaturvalliseen käyttäytymiseen, muun muassa suunenäsuojuksen käyttöön.

Laaja etätyösuositus ei ole enää voimassa, mutta työnantajien on edistettävä koronaturvallisia järjestelyjä, joihin muun muassa kuuluu etätyön tekeminen, työntehtävien niin mahdollistaessa. Suunenäsuojusta suositellaan käytettäväksi laajalti muissakin tilanteissa, erityisesti sisätiloissa.

Rokotukset Varsinais-Suomessa edistyvät hyvin: yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 87,5 prosenttia ja toisen annoksen osalta 82 prosenttia.

Lue lisää:

VSSHP:n tiedote 16.11.2021

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös 15.11.2021