Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Vapaa-aika ja matkailu

Arkeen Voimaa

 

Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi


Kaipaatko tukea arjen haasteisiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, jolla on jokin arjen sujuvuutta haittaava ongelma, kuten pitkäaikaistyöttömyys, yksinäisyys tai oma tai läheisen pitkäaikaissairaus. Kaikki nämä ongelmat aiheuttavat samankaltaisia oireita, kuten esimerkiksi kipua, uupumusta, unettomuutta tai aloitekyvyttömyyttä.

Arkeen Voimaa -ryhmässä etsitään keinoja, joiden avulla voit tehdä myönteisiä muutoksia elämässäsi ja autetaan näiden muutosten ylläpitämisessä. Ryhmä kootaan samankaltaisia oireita kokevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Ryhmässä opit suunnittelemaan omaa toimintaasi ja tekemään pieniä muutoksia tehdäksesi arjestasi sujuvampaa. Apunasi toimivat itsehoidon työkalut, esimerkiksi toimintasuunnitelman teko, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot, arkiliikunnan lisääminen, terveyttä edistävä syöminen ja vuorovaikutustaidot, joihin kaikkiin ryhmässä tutustutaan esimerkkien ja harjoitusten avulla. Saat tukea toisilta ryhmäläisiltä, mielialasi kohoaa ja yksinäisyytesi lievenee.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa kerran viikossa 2½ tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa – ohjaajat, jotka ovat itse ensin osallistuneet ryhmään ja sen jälkeen kouluttautuneet ohjaajiksi. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Vapaalle keskustelulle on aikaa tauolla, jolloin on kahvitarjoilu. Ryhmät ovat maksuttomia.

Ryhmiä järjestetään ympäri vuoden kesän lomakautta lukuun ottamatta.

Someron seuraava Arkeen Voimaa – kurssi alkaa syksyllä 2022 (tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin). 

Kokoontuminen kuusi kertaa viikon välein, 2,5 tuntia kerrallaan.
Ryhmä kokoontuu Someron Monitoimitalon kokoushuoneella osoitteessa Kiiruuntie 6.

Mikäli olet kiinnostunut seuraavasta alkavasta ryhmästä, ole yhteydessä 050 4732094/Eeva-Maija Kara.

                        

Arkeen Voimaa -kirja

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea (2017) on kirjoitettu sinulle, joka haluat parantaa itsehoitotaitojasi ja vahvistaa arjessa pärjäämistäsi. Kirja tarjoaa käytännön vinkkejä mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista.

Arkeen Voimaa verkkosivut

    Arkkeen Voimaa facebook

Someron liikuntpalvelut facebook

 

 

Yhteyshenkilö 
Eeva-Maija Kara
050 4732094
eeva-maija.kara@somero.fi

 

Sinua saattaa kiinnostaa

Image

Pienillä askelilla pysyvään muutokseen

Ryhmässä jokainen on yhtä arvokas

Unettomuus, saamattomuus tai yksinäisyys – ovatko haasteet tuttuja? Arkeen Voimaa -ryhmä kannustaa muuttamaan elämää pysyvästi. Tavoitteena on kohentaa omaa terveydentilaa, helpottaa arkea ja myös vähentää terveydenhuollon asiakaskäyntien määrää.

Katso uusi video

"Parasta mitä minulle on tapahtunut"

"Nyt minullakin on jo joku merkitys". Katso Arkeen Voimaa -toiminnan uusi esittelyvideo. 

Paljon palveluita käyttävistä asiakkaasta itsehoidon taitajaksi

Arkeen Voimaa -ryhmien tapaamisista voimaa koko viikkoon

Uupumusta, työttömyyttä, oma tai läheisen pitkäaikaissairaus? Ongelmat voivat olla moninaiset, mutta oireet ovat usein samanlaisia. Arkeen Voimaa -toiminnan ryhmissä toisilta ryhmäläisiltä saa tukea ja ohjeita. Neuvoja annetaan vertainen vertaiselle eikä perinteisesti ylhäältä alas terveydenhuollon ammattilaiselta potilaalle.

Tutustu Arkeen voimaa - vapaaehtoisten vertaisohjaajien silmin -videoon

Arkeen Voimaa toiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on omasta tai omaisen pitkäaikaissairaudesta tai muusta syystä johtuvia haasteita selviytyä arjessa.