Tekstikoko
 
student-849822.jpg
 
Työ ja yrittäminen

 

Muut elinkeinotoimen palvelut

Toimitilat ja tontit
Markkinointi ja tapahtumat
Elinkeinopolitiikka
Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen
Työllisyyden edistäminen
Verkostot ja sidosryhmät


 
 

Toimitilat ja tontit

Onko sinulla hakusessa toimitila tai tontti yrityksellesi? Olemme keränneet sivuillemme listan vuokrattavana ja myytävänä olevista toimitiloista sekä Someron kaupungin tonteista. Lisäksi sivuiltamme löytyy Tonttipörssi-palvelu jossa on yksityishenkilöiden omistamia tontteja.

Ole yhteydessä, etsitään yhdessä yrityksellesi sopiva paikka. 


 
 

Markkinointi ja tapahtumat

Meillä tehdään Suomen kolmanneksi parasta kuntamarkkinointia. Vuonna 2016 Someron kaupunki pokasi itselleen pronssia Suomen kuntamarkkinoinnin SM-kisoissa Nostalgiaviikko-tapahtumakokonaisuudella. Vuonna 2015 olimme mukana kilpailun kärkikahinoissa Someron Lähijoulu-kampanjalla. 

Yksi tehtävämme on huolehtia kaupungin yleismarkkinoinnista ja myönteisen kaupunkikuvan kehittämisestä. Kaupungin markkinoinnin tavoitteena on lisätä alueen vetovoimaisuutta ja näin kasvattaa asukkaiden, yritysten sekä matkailijoiden määrää. Lisäksi markkinointiviestinnällä kehitetään paikallista asukas- ja yritysilmapiiriä sekä suhteita sidosryhmiin ja verkostoihin. Markkinointia toteutetaan myös yhteistyössä paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden kanssa. 

Markkinoinnillisista syistä olemme mukana organisoimassa erilaisia tapahtumakokonaisuuksia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Lisätietoa löydät matkailusivultamme!

>> VISIT SOMERO

 
 

Elinkeinopolitiikka

Meidän tehtävämme on luoda suotuisat olosuhteet kunnan elinvoimaisuudelle, yritysten kilpailukyvylle, työllisyydelle ja laadukkaille palveluille. Suotuisia olosuhteita luodaan mm. parantamalla paikallisista lähtökohdista yritysten fyysistä ympäristöä, osaamista, palveluja sekä toimintaan liittyviä säädöksiä ja päätöksentekokäytäntöjä.

Elinkeinopolitiikkaa toteutaan elinkeinolautakunnan luotsaamana kaupungin sisäisellä poikkihallinnollisella yhteistyöllä sekä ulkoisten sidosryhmien ja paikallisen elinkeinoelämän kanssa. 


 
 

Yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen

Somerolla toimii oma monialainen yrittäjyyskasvatuksen kehittämistiimi, joka koostuu kaupungin eri toimielinten virkamiehistä, yrittäjäedustuksesta sekä vapaa-ajan toimijoista. Me elinkeinotoimessa toimimme koulujen ja yritysten välisenä linkkinä.

Yrittäjyyskasvatuksen työkaluilla voimme mm. kannustaa nuoria työllistämään itsensä ja näin tuomaan Somerolle uusia palveluita ja työpaikkoja. Yrittäjyyskasvatuksen tarkoituksena ei ole aivopestä kaikista nuorista yrittäjiä, vaan opettaa heille sellaisia elämänhallinta- ja työelämätaitoja, joita he tulevat tarvitsemaan alati muuttuvassa ympäristössä. 

Etsimme kouluille uusia yrityskummeja, jotka voisivat esim. kertoa omista kokemuksistaan, toimia nuorten mentoreina, toimia yritysvierailukohteena tai leirien vetäjinä. Lisätietoa saat meiltä tai YES-keskuksesta. 


 
 

Työllisyyden edistäminen 

Someron kaupungilla on oma Työllisyyden edistämisen ohjausryhmä, jossa elinkeinotoimi edustaa työnantajanäkemystä ja toimii linkkinä työnantajiin. Ohjausryhmä koostuu Someron kaupungin eri toimialojen (perusturva, sivistys, keskushallinto, tekninen ja elinkeino) virkamiehistä ja sen tehtävä on edistää Someron työllisyystilannetta ja kehittää Someron työllisyysnäkymiä kaupungin näkökulmasta. 

Elinkeinotoimi tekee yhteistyötä lähialueen oppilaitosten sekä TE-toimiston kanssa, joten mikäli kaipaat apukäsiä tai olet kiinnostunut esim. tarjoamaan työkokeilupaikan, ota yhteyttä. 


 
 

Verkostot ja sidosryhmät

Somerolla toimii erilaisia yritysjärjestöjä ja -verkostoja, joihin otetaan uusia jäseniä avosylin vastaan. Lisäksi voimme yhdessä etsiä sinulle ja yrityksellesi sopivia verkostoja ja sidosryhmiä. Yhteistyö kantaa ja antaa voimaa!

Somerolaiset yrittäjäyhdistykset ovat tukenasi yrittäjyydessä. Tutustu ja liity jäseneksi mukaan toimintaan:

 

Someron kaupungin elinvoimapalveluiden henkilökunta palveluksessasi


Kehittämispäällikkö
Antti Leino
p. 040 1268 272
antti.leino(a)somero.fiTyöllisyys- ja maahanmuuttokoordinaattori
Riina Lehtinen
0447791437
riina.lehtinen@somero.fiViestintä

Viestintäasiantuntija
Anuliina Frantti
p. 044 779 1282
anuliina.frantti@somero.fi


 


 

Liity postituslistaan

Saat sähköpostiisi kaikki ajankohtaiset tiedotteet ja elinkeinotoimen kuulumiset.

>> Liity


Siirry tästä Yritystulkkiin


Yhteistyökumppaniemme palvelut ovat myös käytettävissäsi.

 

Pyydä Apua

Huolestuttaako korona? Kaipaatko uutta suuntaa liiketoimintaasi? Puuttuuko rahoitus? Mietityttääkö toimeentulo? Meneekö bisnekset persiilleen?

Olipa mielessäsi sitten kysymys tai ajatus mistä tahansa, jaa se kanssamme. Me autamme! 

Paina nappia

Seurakunta tarjoaa tukea yrittäjille

Täältä löydät kokoamamme tietopaketin ja vinkkilistan.