Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Hyvinvointi ja terveys

Tuhoeläimet

Tuhoeläimet aiheuttavat monenlaista vahinkoa elintarvikkeille, tuotteille sekä rakennuksille. Lisäksi ne saattavat aiheuttaa terveydellistä haittaa ihmisille ja kotieläimille. Tuhoeläimet likaavat raaka-aineita ja tuotteita ulosteillaan, virtsahapolla, kehräämällään seitillä, toukka- ja kotelonahoilla, kuolleilla yksilöillä sekä jyrsijöiden karvoilla. Puutuholaiset pilaavat puurakenteita ja huonekaluja. Rotat ja hiiret aiheuttavat syömä- ja jyrsintävahinkoja. Tekstiilituholaiset aiheuttavat merkittävää aineellista tuhoa erityisesti luonnonkuiduille.

Tuholaisten torjunnassa ennaltaehkäisy on kaikkein tärkeintä. Asuntojen keittiö- ja pesutilat tulee pitää riittävän puhtaina. Viemärien lattiakaivot ja vesilukot tulee puhdistaa säännöllisesti. Myös ullakot ja kellaritilat tulee pitää siisteinä. Kaikki rakenteelliset viat; reiät, raot, halkeamat, rikkoutuneet viemärikannet jne. tulee korjata nopeasti. Kiinteistöjen jätekatokset tulee pitää siisteinä, roskalaatikoiden tulee olla ehjiä ja niitä on säännöllisesti puhdistettava ja tyhjennettävä riittävän usein.

Ympäristöterveydenhuollosta saa

Oikeat torjuntamenetelmät ovat edellytys hyvän torjuntatuloksen aikaansaamiseksi. On ehdottoman tärkeätä, että torjunta-aineita käytetään oikein ja tarkoituksenmukaisilla välineillä.

Lisätietoa Salon seudun verkkosivuilta:

KATSO SALON SIVUILTA

Päivitetty 21.3.2023 / VV

 

Salon seudun Terveystarkastaja

Sami Saari
p.044 778 4607
sami.saari@salo.fi