Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Kaupunki ja hallinto

Telkkarista tuttu

Somerolaismaisemia on nähty vuosien varrella useasti tv:ssä eri kanavilla. Myös radio-ohjelmissa on innostuttu keskustelemaan tapahtumarikkaan maaseutukaupungin menosta ja tapahtumista. 

Somerolle tutkimusmatkojaan on tehnyt useampikin julkisuudesta tunnettu henkilö ja myös somerolaiset ovat itse tv-esiintymisillään nostaneet Someroa maailmankartalle. Ja onpa Somerolla kuvattu myös Suomen tunnetuinta draama- ja saippuasarjaa. Alla muutamia poimintoja ohjelmista, joissa Somero on noussut esille:  

 

Puoli Seitsemän:

Yle TV1 Puoli Seitsemän -ohjelmassa oli 29.3.2018 vieraana somerolainen muotiputiikin pitäjä Anita Hallapelto johon juontajat Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen ihastuivat todenteolla. Anita vei juontajille lahjaksi Somero-kassit, -mukit ja muita mukavia tuliaisia.  

 

Egenland:

Yle Teeman & Fem Egenland esitteli keväällä 2018 yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri maan. Mukana oli myös Someron Muotiputiikki Helmi:

 

Vintage-valtakunta:

Yle TV1 esitetyn Vintage-valtakunnan miekkoset pistäytyivät Somerolla Hovilan kartanossa tutustumassa Muistojen kultaa - nuoruuden hurmaa -näyttelyyn ja matkalla poikkesivat myös Baddingin kioskilla.

 

Kuokkavieras Kataja:

Janne Kataja tutki suomalaisten vieraanvaraisuutta äänimies Samin ja kuvaaja Hannun kanssa vuonna 2016. He seikkailivat kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen eläen täysin muiden vieraanvaraisuuden varassa. Sarjan yhdeksännessä jaksossa kolmikko päätyi Somerolle, jossa he vierailivat muun muassa keskustan yrityksissä ja Ämyrin tanssilavalla. Vierailun päätteeksi Kataja kävi kiinnittämässä kaupungin talon oveen kyltin, joka paljastaa arvosanan somerolaisten vieraanvaraisuudelle.

 

Suomen Huutokauppakeisari:

Suomen Huutokauppakeisarin kuudennen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa Aki ja Heli Palsanmäki kurvasivat Somerolle ihastelemaan Hiidenlinnaa. Kauppojakin hierottiin ja vaikka hintapyyntö aluksi Akia hirvittikin, päästiin kuitenkin Hiidenlinnan isännän, Sami Uotilan, kanssa sopuun hinnasta. Akin ja Helin matkaan valikoitui muun muassa vaskikello ja vanha kamiina. Jakso esitettiin tv:ssä helmikuussa 2017. 

 

Cristal ja Nygård tripillä:

Viihteen monitaituri Cristal Snow ja räp-artisti Petri Nygård kiersivät kesän ajan yhdessä Suomea vailla selvää suunnitelmaa tai aikataulua. Syksyllä 2016 esitetyn ohjelman neljännessä jaksossa herrat päätyivät myös Somerolle, jossa he tutustuivat eläinsuojelukeskus Tuulispäähän.

 

Salatut elämät:

Vuoden 2000 keväänä somerolaisia maisemia nähtiin saippuasarjassa Salatut Elämät. Salinin perheen väki selvitti parisuhdesotkujaan poissa kaupungin hälystä ja jaksoja kuvattiin Seeterin Satakieli-mökillä. Talviset mökki- ja järvimaisemat vilahtelivat useammassakin huhtikuussa esitetyssä jaksossa ja niitä voi bongata jaksoista 243, 244 ja 245.

 

Yle Elävä arkisto:

Somero Ylen Elävässä arkistossa