Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

01.10.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronasuosituksiin liittyen


Koronatilanne Varsinais-Suomessa on edelleen huolestuttava. Trendi on laskusuunnassa, mutta ilmaantuvuus ja tapausmäärät laskevat poikkeuksellisen hitaasti.  Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 126,6 (Somero 12). Viikko sitten ilmaantuvuus oli 133. Positiivisten testien osuus on noussut ja on nyt melkein kuusi prosenttia, joka osoittaa, että testaus kohdentuu oikein. Somerolla on viimeisen kahden viikon aikana todettu neljä tartuntaa. 

Etätyösuositus loppuu Varsinais-Suomessa kaksi viikkoa ennen kansallista linjausta, eli 30.9. Koronatauti leviää nyt eniten perheissä tai samassa taloudessa asuvilla, lähipiirissä ja työpaikoilla, jotka ovat muulla kuin sosiaali- ja terveyshuollon alalla.

Kun ihmiset palaavat työpaikoille on yhä tärkeämpää käyttää kasvomaskia.

Yhteiskunta avautuu yksi askel kerrallaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut 30.9.2021 oman päivityksen kasvomaskisuositukseen. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä katsoo, onko tarpeen korjata myös Varsinais-Suomen kasvomaskisuositusta. Alueellista kasvomaskisuositusta käsitellään seuraavan kerran tiistaina 5.10.2021. 

Rokotuskattavuus hyvällä tasolla

Varsinaissuomalaisista yli 12-vuotiaista ensimmäisen rokotuksen on saanut jo yli 84 prosenttia (Somero 78,7) ja toisen annoksen 68 prosenttia (Somero 70,6).

Kolmas tehosteannos voidaan nyt antaa niille, jotka ovat saaneet ensimmäisen ja toisen annoksen alle kuuden viikon välillä siten, että toisesta rokoteannoksesta on kulunut yli kuusi kuukautta. Kolmannet rokotukset on jo viime viikolla aloitettu henkilöille, joiden immuunipuolustus on merkittävästi heikentynyt ja joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut yli kaksi kuukautta.

Lisätietoa: 

VSSHP:n tiedote 28.9.2021

THL:n maskisuositus 30.9.2021