Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

10.08.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronasuosituksiin ja -rajoituksiin liittyen

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronasuosituksiin ja -rajoituksiin liittyen


Varsinais-Suomi pysyy koronan leviämisvaiheessa. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 203,1. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 174,3. Valtavirus on yhä deltavirus ja varsinaissuomalaiset käyvät ahkerasti testeillä. Positiivisten koronatestien osuus on nyt 5,6 prosenttia, kun se 3. elokuuta oli 5,1 prosenttia. 

Somerolla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 7 koronatartuntaa. 

Tällä hetkellä Tyksissä on hoidossa Varsinais-Suomen alueelta alle viisi koronapotilasta. Suurin osa sairaalahoitoa tarvinneista koronapotilaista on täysin rokottamattomia.

Vuoden 2021 aikana on toistaiseksi hoidettu 45 koronapotilasta teholla. Näistä 95 prosenttia eivät ole saaneet yhtäkään koronarokoteannosta. Viisi prosenttia heistä olivat saaneet yhden rokoteannoksen. Täyden rokotuksen saaneita ei ole joutunut tehohoitoon lainkaan.

Rokotteella on suuri vaikutus siihen, ettei sairastuta vakavaan tautiin. 

Rokotukset etenevät Varsinais-Suomessa tasaisesti. Varsinaissuomalaisista 67,3 prosenttia on nyt saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 38,8 prosenttia jo toisenkin rokotteen. Somerolla ensimmäisen rokotteen on saanut 72,8 prosenttia ja toisen rokotteen 52,6 prosenttia.

Rokotukset 12-15-vuotiaille on käynnistetty Varsinais-Suomessa. 

Someron kaupunki suosittelee rokotuksen ottamista ja kannustaa etenkin nuoria ottamaan rokotteen. 

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia voimassa oleviin suosituksiin 10.8.2021 kokouksessaan. Tavoitteena on mahdollistaa normaali elämä, jos epidemiatilanne sen suinkin sallii.

Lue lisää:

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote 10.8.2021