Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

05.02.2021

Koronakoordinaatioryhmä jatkoi kaikkia suosituksia helmikuun loppuun. Koronaväsymykselle ei saa antaa periksi.


Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä jatkoi tiistain (2.2.) kokouksessaan kaikkia aiemmin antamiaan suosituksia koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi 28.2. asti. Koronakoordinaatioryhmän mukaan Varsinais-Suomi on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa eikä tautitilanne mahdollista suositusten purkua miltään osin.

Ryhmä painottaa erityisesti etätyön merkitystä sekä maskisuositusten noudattamista ja turvavälien pitämisen tärkeyttä.

Jatkettujen suositusten vaikutukset Someron kaupungin palveluihin on löydettävissä Muutokset kaupungin palveluissa -sivulta. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat valmistelleet ohjeistuksen, jossa linjataan alle 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan järjestämisestä, rajoittamisesta ja keskeyttämisestä valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisilla epidemiatasoilla. Ohjeistus on osa hallituksen linjaamista toimista koronan aiheuttamien negatiivisten vaikutusten minimoimiseksi lapsissa ja nuorissa. OKM ja THL suosittelevat, että ohjeistusta noudatetaan sisätiloissa tapahtuvassa ryhmäharrastustoiminnassa jo toimenpidetasolta 1 alkaen ja tasolle 2 siirryttäessä myös ulkotiloissa tapahtuvassa ryhmäharrastustoiminnassa.

Ohjeistus ei vaikuta tällä hetkellä Somerolla järjestettäviin palveluihin ja pitää sisällään harrastustoimintaa koskevat suositukset.

Linkki Opetus- ja kulttuuriministeriön  2.2.2021 julkaisemaan tiedotteeseen aiheesta

Lisäksi voimassa on edelleen Lounais-Suomen aluehallintoviraston 7.1.2021 antama määräys kokoontumisrajoituksiin liittyen eli tarvittaessa on sallittu korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien järjestäminen, kunhan niissä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 21.9.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 10.3.2021 asti.

Linkki Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedotteeseen 2.2.2021

Linkki Aluehallintoviraston 4.2.2021 tiedotteeseen