Tekstikoko
 
dreamstime-423412491962431638.png
 
Vapaa-aika ja matkailu

Retkipaketit


Kartanokierros Somerolla

Opastettu koko päivän kierros Somerolla. Paikkakunnalla on lukuisa määrä kartanoita, joista opas kertoo päivän aikana. Ryhmä käy tutustumassa kahteen kartanoon. Muihin Someron kartanoihin tutustutaan ulkoapäin oppaan kertomin tarinoin. Päivän aikana kartanoruokailu, lisämaksusta erilliset kartanokahvit. 

Tarinaa kartanon historiasta. Vuonna 2015 Hovilan entisessä kivinavetan yläkerrassa avautui nostalginen Muistojen kultaa – nuoruuden hurmaa – näyttely, joka vie kävijät 1950- ja -60-luvuille. Upea ja mielenkiintoinen näyttely jatkuu myös tänä vuonna! Odotettavissa myös uusia tuulia näyttelyyn.

Matkan aikana sukelletaan Härkälän kartanossa myös japanilaiseen ja kiinalaiseen kulttuuriin. Kartanon väki esittelee myös kartanon ja kertoo kartanon historiasta. Päärakennuksessa on nähtävillä vaihtuvia ja pysyviä näyttelyitä.

Ostoksia Pellavakeskuksessa ja mahdollisesti myös Tilapuodissa ryhmän toiveiden mukaan. HUOM! Tilapuodissa isommat ryhmät on jaettava pienempii ryhmiin ostosaikana, sillä puodin tilat ovat rajalliset.  Ostoksille Tilapuotiin ajetaan pitkin Hämeen Härkätietä, jolloin opas kertoo tarinoita ehkäpä Suomen vanhimmasta maantiestä.

Kesto: 6-7 t
Hinta: alkaen 60 EUR/hlö
Retken hoitaa ja myy Kartanomatkat
Toteutusajankohta: ympäri vuoden rajoituksin


Tässä vielä muutama ryhmäretki -ehdotus. Someron auktorisoidut paikallisoppaat auttavat teitä mielellään. He opastavat teitä tarpeen vaatiessa ja suunnittelevat retken juuri teidän ryhmänne tarpeiden mukaisesti.

Someron historian havinaa

Kesto n. 7 tuntia.

Hovilan Kartano

Päivä aloitetaan Hovilan Kartanosta, jossa herkutellaann emännän erikoisuudella, kakkubuffalla ja kuullaan kartanon monipuolisesta historiasta.

Torppamuseo

Tutustutaan museoon, joka koostuu kolmestatoista 1700- ja 1800-luvun rakennuksesta, sekä niiden esineistöön.

Härkälän Kartano

Nautitaan lounasta historiallisessa
Härkälän Kartanossa, jonka isäntäväki esittelee taloa ja kertoo sen
vivahteikkaasta historiasta.

Hämeen Härkätie

Matkaa taitetaan Hämeen Härkätietä
pitkin, jonka historiasta ja nähtävyyksistä paikallisopas kertoo.

Mäkilän traktorimuseo

Mäkilän traktorimuseossa ihmetellään
yli sataa erilaista traktoria vuosilta
1924-1960, sekä muita entisaikain maataloustyökaluja ja maamoottoreita.

Someron Kivimeijeri

Käydään lopuksi monipuolisessa taidenäyttelyssä Someron Kivimeijerillä, joka jo itsessään komeine kiviseinineen
ja värikkäine historioineen on hieno kokemus!


Luomua ja luontoa

Kesto n. 7 tuntia. Linja-autoon tarvitaan kylmälaitteisto.

Häntälän notkot

Tutustutaan henkeäsalpaavan kauniisiin Häntälän notkoihin, jotka ovat Suomessa harvinainen näky. Häntälän notkojen merkityllä luontopolulla voidaan bongata harvinainen Pikkuapollo-perhonen ja nauttia upeasta kukkaloistosta. 

Nokan lammastila

Nokan Lammastilalla tutustutaan ihastuttaviin lampaisiin ja nähdään upea paimenkoiraesitys. Lisäksi tehdään ostoksia tilan idyllisessä lammaspuodissa. Nokan lampaanliha on eettisesti ja ekologisesti tuotettua luomua.

Hovilan Kartano

Hovilan Kartanossa nautitaan maittava lounas, joka on valmistettu somerolaisista raaka-aineista. Vatsat täynnä onkin sitten mukava tutustua kartanon historiaan ja puutarhaan.

Pirttilän tila

Pirttilän tilalla päästään kunnolla maalaistunnelmaan. Tutustutaan lypsykarjatilan töihin ja rapsutellaan lehmiä. Tilalta on mahdollsita ostaa tinki- ja ternimaitoa.

Pellavaenkeli

Ennen kotiin lähtöä tehdään ostoksia vielä Pellavakeskuksessa, jossa on myynnissä paikallisten ja lähialueen käsityöläisten ja taiteilijoiden töitä, sekä Elixi Oil:n pellavatuotteita.


Elämyksien Somero

Kesto n. 7 tuntia. Kesätori on avoinna vain kesälauantaisin.

Härkälän Kartano

Nautitaan kahvit historiallisessa Härkälän Kartanossa, jonka isäntäväki esittelee taloa ja kertoo sen vivahteikkaasta historiasta.

Somerniemen kesätori

Piipahdetaan kuuluisalla Somerniemen kesätorilla ostoksilla ja ihmetellään sen uskomatonta vilinää ja rennon rempseää tunnelmaa.

Hiidenlinna ja Sisumetsän seikkailupuisto

Tutustutaan uskomattomaan, yhden miehen rakentamaan linnaan, jonka kalevalahenkiseen ympäristöön on noussut seikkailupuisto.

Hovilan Kartano

Hovilan Kartanossa nautitaan maittava lounas, joka on valmistettu somerolaisista raaka-aineista. Vatsat täynnä onkin sitten mukava tutustua kartanon historiaan ja puutarhaan.

Somerjoki-kioski, "Badding-kioski"

Pysähdytään matkalla entisöidylle "Badding -kioskille", jota Rauli Badding Somerjoen vanhemmat aikoinaan pitivät.

Horoskooppipuisto ja kesäkahvila Huvila Härkä

Kahvin ja herkullisten leivonnaisten jälkeen tutustutaan ainutlaatuiseen ja idylliseen horoskooppipuistoon, jonka emäntänä toimii arvostettu astrologi Maarit Laurento.

 


Somerolle saapuminen

KS. OHJEET TÄÄLTÄ


Matkailuinfo

Kesällä 2021 Matkailuinfo
Someron Kivimakasiinissa,
Joensuuntie 22
Aukiolo  1.7.-15.8.
ke-pe 12-18
la-su 12-16

Kaupungintalon neuvonta
Joensuuntie 20, 31400 SOMERO
p. (02) 77911
info(a)somero.fi