Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Ukraina

Maahanmuuttovirasto perustaa vastaanottokeskuksen Somerolle


Someron kaupungin tiedote 28.3. Asiasta tulossa lisätietoa pian.

Maahanmuuttovirasto perustaa Somerolle 230-paikkaisen vastaanottokeskuksen, koska Ukrainasta paenneiden majoitustarve on Suomessa kasvanut. Vastaanottokeskukset tarjoavat asiakkailleen majoituksen, vastaanotto- ja käyttörahan, sosiaalipalvelut, terveydenhuoltopalvelut, tulkki- ja käännöspalvelut sekä työ- ja opintotoimintaa.

Somerolle perustettavan vastaanottokeskuksen toiminnasta vastaa Kotokunta Oy. ”Vastaanottokeskus on hajasijoitettu, eli kaikki majoituspaikat eivät sijaitse samassa kohteessa.”, kertoo toimitusjohtaja Lari Christensen Kotokunta Oy:stä. 

Someron kaupunki tulee järjestämään vastaanottokeskuksen asukkaille opetus- ja varhaiskasvatuspalvelut ja mahdollisesti muita palveluja yhteistyössä vastaanottokeskuksen kanssa.

- ”Luonnollisesti on valitettavaa, että sodan uhrit joutuvat pakenemaan kotimaastaan ja tästä syystä vastaanottokeskuksia joudutaan perustamaan. Tarvittavien julkisten palvelujen järjestäminen ei ole kaupungillekaan aivan yksinkertaista, mutta vastaanottokeskus lisää varmasti paikallisten yksityisten palvelujen kysyntää, mikä hyödyttää Someron elinkeinoelämää. Vastaanottokeskus lisää välittömästi työpaikkoja Somerolla, ja mahdollisesti se voi parantaa paikallista työvoiman saatavuutta myös pidemmällä tähtäimellä, mikäli osa tulijoista kotiutuu Somerolle pidemmäksi aikaa. Someron kaupunki näkee vastaanottokeskuksen perustamisen tilanne huomioiden ilman muuta myönteisenä asiana”, sanoo kaupunginjohtaja Sami Suikkanen.

Kaupunki pitää tärkeänä, että somerolaiset toivottavat tulijat tervetulleiksi Somerolle ja huomioivat heidän vaikean tilanteensa.

Kaupunki tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.