Elintarvikkeiden valvonnassa tärkein tehtävä on turvata terveydellinen laatu ja suojata elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta. Terveysvalvonta kattaa elintarvikkeiden valmistuksen, varastoinnin, kuljetuksen, myynnin, käsittelyn ja tarjoilun, sekä elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa olevien kontaktimateriaalien valmistuksen. Valvonnan yhteydessä tarkastetaan mm. myynti- ja pakkausmerkintöjä sekä säilytys- ja käsittelyolosuhteita.
Terveysvalvonnasta vastaavat kuntayhtymän palveluksessa olevat terveystarkastajat, eläinlääkärit ja terveysvalvonnan johtaja.
Elintarvikkeiden valvonta sisältää tarkastustoiminnan, ruokamyrkytysepäilyt sekä elintarvikehuoneistot.
Lisätietoa Salon seudun verkkosivuilta.:
Päivitetty 21.3.2023