Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 

Somero Taskussa Mistä on kyse?

 

Olemme yhdessä Salon seudun koulutuskuntayhtymän ja Salon kaupungin kanssa ottaneet käyttöön kehittämämme, mobiilikäyttöön tarkoitetun kaupunkisovelluksen. Tavoitteena on, että tästä applikaatiosta tulee kaikkia kaupunkilaisia palveleva, taskussa kulkeva apulainen, jolle löytyy aktiivisesti käyttöä. Sen avulla vahva paikallinen yhteisöllisyys löytää uusia väyliä kukoistaa.

Somero Taskussa on selainpohjainen mobiiliaplikaatio, jonka käyttö onnistuu kaikilla mobiililaitteilla sekä tietokoneella. Menet vain nettiselaimella osoitteeseen somero.taskussa.info. Ei siis tarvita erillistä lataamista sovelluskaupasta. Mutta kun asetat linkin pikakuvakkeena puhelimen kotinäytölle, niin se aukeaa seuraavalla kerralla, kuin perinteisempi mobiilisovellus.

 Alkuvaiheessa sieltä löytyvä päätoiminnot ovat:

 1. Tapahtumat
  • IIntegroitu kaupungin kotisivujen tapahtumakalenterin kanssa. Tapahtuman voi lisätä kumpaa kautta tahansa ja tieto päivittyy molempiin suuntiin. Täältä löydät myös tapahtuman sijainnin kartalla.
    
 2. Paikat ja kohteet
  • Kohteita voi lisätä kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä. Osio on suunnattu ensi sijassa paikallisille liikuntapalveluille, yrityksille, yhdistyksille ja muille yhteisöille, jotka voivat tuoda omat kohteensa näkyviin kartalle. Kohteet voi myös linkittää omalle verkkosivulleen.
    
    Tarkoitus on, että yritykset voivat rekisteröityä ja lisätä oman yrityksensä kartalle. Ajan kanssa tästä kehittyy Someron oma päivittyvä palveluhakemisto, mistä somerolaiset ja ulkopaikkakuntalaiset löytävät ajantasaisen tiedon palveluistamme. Yritykselle täältä löytyy myös mahdollisuus viestiä vaihtuvista kampanjoista tai tarjouksista. Lisätietoa löytyy alle linkitetyistä ohjevideoista
 3. (tulossa pian) Vikailmoitus
  • Tästä kehitetään jatkossa ensisijainen kaupunkiympäristöä koskevien vikojen raportointikanava. Reikä tiessä? Puu kaatunut? Muuta raportoitavaa? Ota kuva ja linkitä se raprottiisi. Sovellus hakee automaattisesti sijaintisi, jota voit edelleen tarkentaa karttanäkymässä. Tiedotamme pian lisää tämän käyttöönotosta.
 4. Paikalliset yhdistykset -rekisteri
  Haluamme tuoda esiin Someron mahtavaa yhdistyskenttää, jossa tehdään korvaamattoman tärkeää työtä paikkakunnan elinvoiman eteen. Yhdistykset voivat itse lisätä itsensä muodostuvaan rekisteriin, jonne koostetaan lyhyt kuvaus toiminnasta ja yhteystiedot, josta kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoa tai liittyä mukaan toimintaan.
 5. Matkailu- ja luontoreitit
  Voit luoda ja nimetä reittejä, jotka johdattavat kartalla valitsemiisi kohteisiin. Näin saamme toivottavasti dokumentoitua esimerkiksi Someron upeita luonnossa kulkevia reitistöjä ja luomme matkailukohteista kiinnostuneille kiinnostavia kokonaisuuksia.
 6. Lähituottajat
  Keräämme parhaillaan rekisteriä somerolaisista lähituottajistane tuodaan näkyville Somero Taskussa appiin!!

Kehitystyö on edelleen käynnissä ja kaikki palaute on ensiarvoisen tärkeää. Sitä voi jättää sovelluksen kautta siellä auki olevan palautekyselyn kautta tai täältä