Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Kasvatus ja koulutus

Simon koulutuspolku hitsaajaksi Firma Oy:ssä


Simo on tällä hetkellä kesätöissä Firma Oy:ssä, ja tykkää työstä niin paljon, että haluaisi opiskella siitä itselleen ammatin. Simo päättää hakeutua ammattiopintoihin Joustavan koulutuspolun kautta niin, että saa suorittaa suurimman osan opinnoista tehden töitä Firma Oy:ssä. 

Opintoja suunnitellessa käy ilmi, että Simolla on jo tarvittavaa osaamista yhden tutkinnon osan (valmistustyötehtävissä toimiminen) suorittamiseen, jonka Simo osoittaa suorittamalla näytön Firmassa. Kesän jälkeen Simo aloittaa opinnot yrityksessä koulutussopimuksella, josta yritys ei maksa palkkaa, vaan Simolla on oikeus opintotukeen. Hän suorittaa asennus- ja automaatiotyön opintokokonaisuuden yrityksessä, ja siinä sivussa pakollisia yleissivistäviä opintoja etäopintoina Someron lukion tiloista käsin. 

Kun Simolle on jo kertynyt osaamista ja kokemusta, Firma Oy haluaa sitouttaa häntä, joten Simo suorittaa loput opinnot (hitsaus- ja levytyöt opintokokonaisuuden) oppisopimuksella yrityksessä, vapaasti valittavat hän suorittaa siinä sivussa etäopintoina, yrityksen sekä lukion tiloja hyödyntäen. 

Simosta tulee levyseppähitsaaja, ja valmistuessaan hänellä on jo työpaikka Somerolla, Firma Oy:ssä. Häntä saattaisi kiinnostaa jatkaa ammattikorkeakouluun, ja myös se on mahdollista Joustavan koulutuspolun kautta.