Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Hyvinvointi ja terveys

Väliaikainen valmistelutoimielin

Varsinais-Suomen uutta hyvinvointialuetta valmisteleva väliaikaishallinto on vahvistettu. Kaikki osapuolet ovat yksimielisesti hyväksyneet maakunnan sote- ja pela-uudistuksen valmistelua johtavan väliaikaisen toimielimen kokoonpanon. Tämä tarkoittaa sitä, että nyt päästään virallisesti aloittamaan tulevan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen rakentaminen.  

Tulevan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelun väliaikainen valmistelutoimielin (Vate) on asetettu. Kunnat, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon yhteistoiminta-alueet, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, erityishuoltopiiri ja alueen pelastustoimi hyväksyivät väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpanon yksimielisesti. 

Väliaikaishallinnolla on merkittävä tehtävä tulevan hyvinvointialueen valmisteluissa. Väliaikainen valmistelutoimielin huolehtii maakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen (sote- ja pela) uudistuksen valmistelusta ennen maaliskuun 2022 alkua, jolloin aluevaltuusto aloittaa. Väliaikaishallinto muun muassa osallistuu hyvinvointialueelle siirtyvän omaisuuden ja sopimusten selvittämiseen, päättää hyvinvointialueen vuosien 2021 ja 2022 talousarviosta sekä osallistuu ensimmäisten aluevaalien järjestämiseen.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue tulee olemaan 1.1.2023 alkaen Suomen toiseksi suurin hyvinvointialue ja merkittävä työnantaja, jossa työntekijöitä tulee olemaan noin 21 000. 

Väliaikainen valmistelutoimielin edustaa kaikkia Varsinais-Suomen kuntia ja kuntayhtymiä. Toimielimen jäsenet on valittu tasa-arvoisesti tulevan hyvinvointialueen kuntien, perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden yhteistoiminta-alueiden, sairaanhoitopiirien, erityishuoltopiirien ja alueen pelastustoimen viranhaltijoista.

Varsinais-Suomen väliaikaisen valmistelutoimielimen kokoonpano:

Varsinainen jäsen
Varajäsen

Tuomas Heikkinen, Turku (vpj)

Max Lönnqvist, Turku

Riitta Liuksa, Turku

Laura Saurama, Turku

Mikko Pakarinen, Kaarina

Krista Ryödi, Lieto

Seija Österberg, Mynämäki

Juha Sandberg, Raisio

Tero Nissinen, Salo

Marjaana Sorokin, Somero

Jari Rantala, Loimaa

Carita Maisila, Marttila

Anne Takala, Uusikaupunki

Atso Vainio, Uusikaupunki

Patrik Nygren, Parainen

Erika Strandberg, Kemiönsaaren kunta

Sari Hietala, KTO

Otto Ilmonen, Kårkulla

Matti Bergendahl, (pj) VSSHP

Petri Virolainen, VSSHP

Arja Pesonen, VSSHP

Saija Stenbacka, VSSHP

Sirpa Rantanen, VSSHP

Mikko Pietilä, VSSHP

Jari Sainio, Alpe

Mika Viljanen, Alpe

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri vastaa toimielimen hallinnollisesta tuesta ja operatiivisesta johtovastuusta.

Luotu 8.9.2021
Päivitetty 20.9.2021

 

Väliaikaisen valmistelutoimielimen pöytärkirjat luettavissa osoitteessa:

VSSHP / Väliaikainen valmistelutoimielin