Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Hyvinvointi ja terveys

Toimintakeskus

Toimintakeskus tarjoaa kehitysvammaisen arkeen mielekästä työtä ja toimintaa, luo mahdollisuuden sosiaalisiin suhteisiin kodin ulkopuolella sekä rytmittää päivää. Ohjausta tehdään asiakaslähtöisesti yksilökohtaisen palvelusuunnitelman pohjalta työ- tai päivätoimintana. Lisäksi toimintakeskuksessa järjestetään paljon muita oheistoimintoja piristämään arkirutiineita.

Työtoiminta on työnomaista toimintaa, josta maksetaan työosuusrahaa. Työt voivat olla alkihankintatöitä, puutöitä, käsitöitä, askarteluja, siivous- ja keittiötöitä tai muita avotöitä.

Päivätoiminta on virikkeellistä toimintaa iäkkäille ja vaikeimmin vammaisille.

Someron toimintakeskuksessa on noin neljäkymmentä (40) asiakasta työ- ja päivätoiminnassa. Henkilökuntaa koostuu viidestä ohjaajasta, keittiötyöntekijästä sekä laitosapulaisesta.

Arkisen aherruksen lomaan vaihtelua tuovat mm: Rytmiorkesteri Apollon, Chimeskelloryhmä Hepokattien sekä luovantoiminnan ryhmän harjoitukset. Musiikkihuone tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin musiikkituokioihin. Siellä voi harjoitella ohjaajan kanssa soitto- tai laulutaitoja. Rentoutukseen tarkoitettu metsähuone on ahkerassa käytössä ja sinne on mahdollista päästä viikoittain omalla vuorollaan rentoutumaan. Erilaiset vierailijat käyvät myös säännöllisesti tervehtimässä ja järjestämässä toimintaa. Retket ja leiri ovat tärkeitä ja niitä järjestetään vuosittain. Vuoden aherruksen kohokohta on omat joulumyyjäiset marras- joulukuun vaihteessa.

Toimintakeskuksen tiloissa järjestetään myös lakisääteinen koululaisten aamu-, iltapäivä- ja loma-ajan hoito. Kesäisin lapsia ohjaavat lomautetut koulunkäyntiavustajat.

KATSO VARHAN SIVUILTA

Toimintakeskuksen omavalvontasuunnitelma 2022


Päivitetty 8.9.2022 / KT

 


Yhteystiedot

Leivontie 5, 31400 Somero

vastaava ohjaaja
Heli Salminen
p. 044 7791 441
heli.salminen@somero.fi

ohjaajat
päivätoiminta
044 7791 430

kudonta ja ompelu
044 7791 432

alihankinta
044 7791 433

keittiö, siivous
044 7791 434 

toimintakeskus@somero.fi


KATSO VARHAN SIVUILTA


johtava sosiaalityöntekijä