Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Hyvinvointi ja terveys

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen on suunnattu henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja ohjausta alentuneen toimintakyvyn vuoksi. Somerolla on kolme tehostetun asumisen palveluyksikköä: Katajakoti, palvelutalo Tervaskanto ja Mäntykoti. Lisäksi tehostettua palveluasumista tuottaa kaupungin tytäryhtiö Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy. 

Katajakoti

Jänistie 3, 31400 SOMERO

yksikönpäällikkö puh 050 462 9449

Katajakoti Kielo, hoitajat p. 050 592 5066
Katajakoti Mustikka, hoitajat p. 050 464 0323
Katajakoti Sinivuokko, hoitajat p. 050 572 8299
Katajakoti Puolukka, hoitajat p. 050 356 8251

Katajakodissa on neljä 15 asunnon ryhmäkotia kahdessa kerroksessa. Ryhmäkodeista Kielo ja Sinivuokko sijaitsevat 1. kerroksessa ja Mustikka ja Puolukka 2. kerroksessa. Katajakodin tilat on rakennettu ikäihmisten ympärivuorokautiseen tehostettuun asumispalvelukäyttöön.

Katajakoti valmistui kesällä 2014, ja ensimmäiset asukkaat muuttivat 1.9.2014 talon ensimmäiseen kerrokseen. Lamminniemen Hyvinvointikeskus Oy toimii palveluntuottajana Someron kaupungin omistamassa ja rakennuttamassa kiinteistössä.

Asukkailla on oman 25 m²:n vuokra-asunnon lisäksi ryhmäkodissa käytössään viihtyisät yhteistilat keittiöineen ja oleskelutiloineen. Jokaisesta ryhmäkodista pääsee myös helposti ja esteettömästi joko ulos pihalle tai parvekkeelle. Toisen alakerran ryhmäkodista ulkoilemaan pääsee turvallisesti myös aidatulle piha-alueelle. Jokaiselle asukkaalle tehdään vuokrasopimus ja laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma.

Palvelutalo Tervaskanto

Sairaalatie 5, 31400 SOMERO

Palveluasumisen esimies Mervi Uutela p.044 7792 601
mervi.uutela(at)somero.fi
2. krs Toivokoti p.040 1268 602 ja Tyynekoti p.040 1268 606
 3. krs Pihlakoti p.040 1268 603 ja Ruskakoti p.040 1268 605

Viriketoiminnan ohjaaja p.040 1268 835

Palvelutalo Tervaskanto on vuoden 2010 alusta perustettu palveluasumisyksikkö somerolaisille vanhuksille. Entiseen vanhainkodin rakennukseen perustettiin kuusi erillistä ryhmäkotia, joista neljä on edelleen käytössä. Asukaspaikkoja on 46. Asuinhuoneet ovat sekä yhden että kahden hengen huoneita ja niihin on mahdollista tuoda omia tavaroita ja huonekaluja.

Ryhmäkodit on tarkoitettu vanhuksille, jotka eivät enää pärjää kotona saadun avun turvin, mutta eivät tarvitse laitoshoitoa. Jokaiselle ryhmäkodin asukkaalle tehdään vuokrasopimus ja laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma. Huomioimme asukkaidemme yksilölliset tavat ja tottumukset, esim. mahdollisuus nukkua pidempään, ruokailutoiveet jne. Lääkäri käy yksikössä kerran viikossa ja lisäksi tarpeen mukaan. 

Ryhmäkotien hoito- ja palveluideologiana on asukkaiden hyvä elämänlaatu. Itsemääräämisoikeus, asukaslähtöinen hoito ja kuntouttava hoitotyö ovat hoitoa ohjaavia periaatteita.

Erillisiä vierailuaikoja ryhmäkoteihimme ei ole.  Asukkaiden ja läheisten yhteydenpitoa varten yksikössä on käytössä iPad. Tervaskannon arkea voit seurata myös Facebookissa.

Tervaskannon omavalvontasuunnitelma

Mäntykoti

Turuntie 44, 31400 Somero

Mäntykodin hoitajat p. 040 1268 560

Asukkaiden ja läheisten yhteydenpitoa varten yksikössä on käytössä iPad. Puheluita varten omaan laitteeseen tulee ladata Google Duo-sovellus.
Mäntykotiin soitettavia puheluita varten numero on 050 4726749.
Toivomme että vidopuheluista sovittaisiin etukäteen.

Tehostetun palveluasumisen yksikkö Mäntykoti, sijaitsee terveyskeskuksen alimmassa kerroksessa. Mäntykoti perustettiin Helmikuussa v. 2017 entisen terveyskeskuksen osaston tiloihin. Asukaspaikkoja Mäntykodissa on yhteensä 12 ja asukkaat ovat ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa tarvitsevia, muistisairaita sekä liikuntarajoitteisia henkilöitä. Lisäksi yksikössä on 6 intervallipaikkaa. Intervallijaksot ovat yleensä viikonmittaisia ja niiden tarkoituksena on tukea asiakkaan kotona selviytymistä ja mahdollistaa omaishoitajan loma. Mäntykodissa huoneet ovat yhden hengen huoneita, pariskunnilla on mahdollisuus asua samassa huoneessa. Jokaiselle asukkaalle tehdään vuokrasopimus ja laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma. Fysioterapeutti työskentelee yksikössä arkisin. Toimintaterapeutin, puheterapeutin, palveluohjaajan sekä mielenterveysyksikön palveluita voidaan käyttää tarvittaessa.

Lääkäri käy yksikössä kerran viikossa ja lisäksi tarpeen mukaan.

Kulku tapahtuu ulko-ovista ovikoodilla. Vierailuaikaa ei ole rajoitettu.

Mäntykodin arkea voit seurata myös Facebookissa.

Osastonhoitaja Marketta Aaltonen p. 044 7792 581
marketta.aaltonen(a)somero.fi

Osastosihteeri Pirkko Pentti p. 044 7792 561
pirkko.pentti(a)somero.fi

Mäntykodin omavalvontasuunnitelma


Lamminniemen Hyvinvointikeskus 

Lamminniemikoti on Someron kaupungin omistama tytäryhtiö, joka toteuttaa omistajansa ja alueen muiden hoivakotien  kanssa yheistyössä sovittua toimintamallia.

Lamminniemikoti toimii hoitoalan palveluntuottajana somerolaisille ja asukkaamme valikoituvat pääsääntöisesti kaupungin SAS-työryhmän kautta.

Jos haluat vakituiseen tehostettuun palveluasumiseen meille, niin olethan yhteydessä Someron kaupungin palveluohjaajiin, jotka neuvovat hakukäytänteiden kanssa.

Palveluasuminen on ei-ympärivuorokautista asumista somerolaisille, jossa asukas maksaa itse tarvitsemansa hoidon ja hoivan. Huoneistoja on 12, jotka ovat tällä hetkellä kaikki asuttuja.

Lamminniemessä asut turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä kauniin luonnon ympäröimänä. Autamme sinua ylläpitämään toimintakykyäsi sekä elämään fyysisesti, sosiaalisesti ja henkisesti vireää elämää.

Lamminniemessä voit elää omien lähtökohtiesi mukaisesti. Silloin, kun et enää tule toimeen yksin, tarjoamme sinulle huolenpitoa ja inhimillistä hoivaa kodinomaisessa ympäristössä yksilöllisen tarpeen mukaan.

Lamminniemikodin omavalvontasuunnitelma

 


 

Huomioithan vierailukäytäntöjä koskevat ohjeistukset koronavirusepidemian aikana. 

VIERAILUOHJEET


Hoivakoti kuntoon -projekti

Someron Tervaskanto valittiin sadan hoitolaitoksen joukosta Hoivakoti kuntoon -projektin kehittämiskohteeksi vuonna 2014.

Lue projektin viimeisin julkaisu:


Hoivakodin kulttuuria muuttamassa, julkaisu 4 [PDF]


Tehostetun palveluasumisen ja pitkäaikaisen laitoshoidon asiakastyytyväisyyskyselyyn pääset tästä.

Asiakastyytyväisyyskyselyyn kotihoidon asiakkaan tai tehostetun palveluasumisen asukkaan omaisille / läheisille pääset tästä.