Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Asuminen ja ympäristö

10.06.2020

KOMMENTIT ja PALAUTE opiskelijakilpailuun liittyen


Kerro mitä mieltä olet keskustan kehittämisestä opiskelijakilpailun avulla tai mitä ajattelit kilpailun kautta saaduista ehdotuksista yleisesti.


Kommentit:

Kehitetään toria | 25.09.2021 11:36:28

Tori on hyvällä.paikalla, torin sijainnissa tulee ottaa huomioon myös torimyyjien sujuva pääsy torialueelle. Miten toria markkinoidaan nykyisin? Myyjiä voisi aktivoida esimerkiksi kesälauantaisin Somerniemen kesätorilla, jakakamalla kutsuja torille? Ja voisi olla vaikka Ilmainen paikka -kampanja joskus. Aika pienellä satsauksella saataisi varmaan jokin muukin houkutin, esim. artisti esiintymään torille.

Terveiset kyliltä | 25.09.2021 11:24:20

Kaikilla, myös meillä haja-asutusalueen asukkailla, joita on noin puolet Someron väestöstä, tulee olla oikeus päästä keskustan palveluihin omalla autolla. Tästä ei saisi tinkiä. Kävelykatumaisuus tutntuu oudolta, kun liikehuoneistoista on lähes kolmanne tyhjinä. Samoin ajoradan kaventaminen, se kapeni jo oleellisesti edellisessä uudistuksessa. Ja vinoparkit karkoittivat useat ostajat marketteihin. Tori on hyvällä paikalla nyt ja lähellä on parkkipaikkoja niin, että ostoksia tarvitse kantaa kauas. Tosin Härkämarketin torikokeilu parkkipaikalla taisi onnistua hyvin? Väestön nykyinen ja tuleva ikärakenne tulisi huomioida suunnittelussa paremmin. Pysököinti liikkeiden löhellä tulisi taata, jotta ostoksia ei tarvitse kuljettaa pitkälle. Me haja-asutusalueen asukkaat teemme ostoksemme noin kerran viikossa ja haluamme tehdä ne Somerolla jatkossakin.

Monalisa | 28.08.2020 15:14:18

Paljon hyviä ideoita ehdotuksissa. Aika paljon on myös nähtävissä kaupunkisuunnittelun yleiset trendit ja se että suunnittelijat eivät ehkä osaa ajatella/tunne maalaispikkukaupungin elämän luonnetta ja sen eroavaisuuksia isoihin kaupunkeihin nähden. Isojen kaupunkien trendejä kun ei voi suoraan soveltaa Someron kaltaisiin paikkoihin, se on keinotekoista eikä tue aitoa viihtyvyyttä ja omaleimaista kehitystä. Mikä isossa toimii ja on hienoa, ei välttämättä toimi samoin pienessä. Nykyisen torin paikan vaihtaminen bussiaseman kanssa on ehdottoman hyvä idea ja hyvin luonnollinen paikka torille. Elävä torikulttuuri ei kukoista niin kauan kun tori on syrjässä ja piilossa ohikulkijoilta. Joensuuntien varressa taas on tyhjä tontti suurena asfalttikenttänä, josta tulee ankea ilme yhdessä tyhjien liiketilojen kanssa. Vaikka parkkipaikkoja autoileville somerolaisille tarvitaan toki keskustassakin niin valtavat tyhjät kentät pääkadun varressa eivät ole tarpeen saati miljöölle eduksi. Tyhjien liiketilojen kehittäminen vaikkapa matalankynnyksen pop-up toimintaan tai etätyöläisille on myös kannatettavaa, kyllä niille jotain tarttis tehrä. Kiiruunpuiston avaaminen houkuttelevammaksi on ihan hyvä pointti, mutta mielestäni alueen luonnollista metsämäisyyttä olisi myös hyvä säilyttää ja puita karsia hyvin harkiten. Kuten sanottu, tyhjiä kenttiä keskustassa on jo ihan riittämiin.

Minna | 12.06.2020 14:38:36

Ehdotukset laadukkaita, vähän jäi harmittamaan Järvenpäänkatu, mikä oli yhteen ehdotukseen tullut. Kiinnostavaa oli useammassa esityksessä ollut torin ja bussiaseman paikkojen vaihtaminen keskenään! Toki eivät liene molemmat kaupungin omistuksessa. Jaatilanjoen ranta-alueen liikuntamahdollisuudet olivat myös hyviä.

Kirjoita kommentti: