Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Asuminen ja ympäristö

Asukkaaksi Somerolle

Somero on maanmainio paikka asua missä elämänvaiheessa tahansa. Uskomattoman sitkeä ja tarmokas pikkukaupunkimme tarjoaa maaseudun turvaa ja mukavaa vilinää ympäri vuoden.

Somerolla tallustellessasi virittäydyt rentoon tunnelmaan, tapaat iloisia
ihmisiä eikä kiire kiristä koko aikaa pipoa. Väljästi rakennetussa keskustassamme sinun ei tarvitse metsästää parkkipaikkaa koko päivää, eikä kaupoissa tarvitse jonottaa tuntitolkulla. Kassallakin myyjä huikkaa sinulle hyvät huomenet ihastuttavan hymyn saattelemana ja naapuri muistaa kysyä mitä sinulle kuuluu.

Mukavaa ja rentoa, sanoisimme.

Lapsiperheet

Somerolla lasten kasvattaminen on turvallista ja mutkatonta. Toimivien sivistys- ja sosiaalipalveluiden ansiosta lapsen kasvu on tuettua ja tasokasta. Monipuolinen vapaa-ajan tarjonta on lähes yhtä kattava kuin isoissa naapurikunnissa, ja tekemistä löytyy varmasti jokaiselle lapselle ja nuorelle. Olipa lapsesi siis tulevaisuuden Linda Lampenius tai oman elämänsä Jackie Chan, löytyy hänelle oiva harrastus Somerolta. Lisäksi somerolaisten lapsiperheiden on mahdollista saada Somerolisää.


Seniorit

Maaseudun rauha ja kaupungin palvelut, voiko sitä enää muuta pyytää? Lisäksi on mitättömät jonotusajat, joustavaa palvelua joka paikassa sekä paljon puuhaa aktiivisille ja vähän rauhallisemmillekin. Asuminen on edullista ja turvallista.  Meiltä löytyy monipuolisia palveluita myös ikäihmisille aina kahvakuulasta vesijumppaan ja suolahuoneesta kuntoremonttiin, mm. Uimahalli Loiskeessa ja Monitoimitalolla.


Uraohjukset

Kyllä uraorioutuneen, teknologiajohteisen bisnesihmisenkin kelpaa tuoda laajakaistansa Somerolle. On hyvät yhteydet, niin tietoliikenteessä kuin katuverkostossa, edullista asumista ja silti järjettömän kaunis ja inspiroiva maisema ympärillä. Ja kun sadan kilometrin säteellä asuu lähes puolet suomalaisista, voi sanoa jo olevansa keskellä kaikkea. Mutta kuitenkin keskellä ei mitään. Hiljaisuutta siis silloin kun haluat, menoa ja meininkiä varmasti jokaiselle päivälle mikäli sellaista kaipaat.


Nuoret

Vaikka maalla ollaan, löytyy Somerolta jos jonkinmoista vapaa-ajan vietettä - myös nuorille!  Illanviettopaikkoja kun löytyy useampiakin ja jokanäköistä urheilumuotoa, löytyy ralliradat ja kelkkareitit, leffateatterit ja keilahallit... Ja jos jotain puuttuu, isoihin kaupunkeihin hurauttaa alta tunnin.  Koulut ovat tasokkaita, varsinkin kun saadaan pränikkä koulu keskustaan. Oma lukio sekä naapurikunnista löytyvät ammattikoulut ja ammattikorkeakoulu antavat loistavat eväät maailmalle.