Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

13.04.2021

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on päättänyt jatkaa maakunnallisia suosituksia 25.4.2021 saakka.


Ainoana muutoksena aiemmin voimassa oleviin maakunnallisiin suosituksiin nähden koronakoordinaatioryhmän suositukset sallivat nyt ulkona tapahtuvan ryhmäliikunnan alle 20-vuotiaille (vuonna 2001 syntyneiden ja sitä nuorempien) edellyttäen, että tosiasiallisesti huomioidaan turvavälien ja muiden koronavarotoimien toteutuminen. Lähikontaktia sisältävät harjoitteet eivät siis vielä ole sallittuja.

Maakunnassa ei siis vielä suositella aikuisten ulkonakaan tapahtuvaa ryhmäliikuntaa. Someron kaupungin koronajohtoryhmä on todennut kaupungin koronatartuntilanteen rauhalliseksi. Koronajohtoryhmä painottaa sitä, että tilanteen säilyttämiseksi kontaktien välttäminen ja asianmukaisten turvavälien noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää myös ulkona tapahtuvissa ryhmäharrasteissa ikäryhmästä riippumatta.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on mahdollisesti jatkamassa 14.4. päättyvää mm. sisäliikuntapaikkoja koskevaa sulkupäätöstään, joten sisäliikuntapaikat myös Someron kaupungissa pysyvät toistaiseksi kiinni muilta paitsi alle 12-vuotiailta. (Ennen vuotta 2008 syntyneiltä.)

Lisätietoa:

VSSHP:N TIEDOTE 13.4.2021

Muutokset Someron kaupungin palveluissa