Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

07.10.2020

Someron kaupungin toimenpiteet liittyen Varsinais-Suomen koronasuosituksiin


Koronapandemian kiihtymisvaiheeseen liittyen on maakunnan alueellinen työryhmä antanut eilen (6.10.) kasvomaskeja sekä etätyötä ja etäkokouksia koskevat suositukset Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle.

Alueellisen työryhmän linjauksen mukaan kasvomaskien käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa ja toisen asteen oppilaitoksissa aina, kun 1 – 2 metrin turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Huomisesta (8.10.2020) alkaen Someron kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja tai suojavisiirejä sekä asiakaspalvelutilanteissa että muissa työtilanteissa, joissa suositeltua turvaväliä ei voi pitää. Varsinais-Suomeen annettu suositus koskee kaikkia Someron kaupungin palvelupisteitä.

Edellä mainitun linjauksen mukaisesti kuntalaisille suositellaan kasvomaskin tai suojavisiirin käyttöä. Samalla kaupunki muistuttaa, että kaupungissa on edelleen käynnissä kasvomaskien jako vähävaraisille kuntalaisille työpaja Ecotekolan Jukolan myymälässä.

Lukiossa henkilöstö niin ikään siirtyy suojainten käyttöön huomisesta lähtien ja opiskelijoita suositellaan käyttämään kasvomaskia tai visiiriä lukiotiloissa. Opiskelijat hankkivat suojaimet itse tai hakevat niitä vähävaraisille kuntalaisille tarkoitetuista maskien jakelupisteistä.

Someron kaupunki siirtyy sisäisessä työskentelyssä entistä laajemmin etätyöskentelyyn ja etäkokouksiin. Someron kaupungin toimipisteissä asioivien tulee varata asiointiajat puhelimitse.

Someron kaupunki toivoo, että kuntalaiset noudattavat nyt sekä aikaisemmin annettuja valtakunnallisia suosituksia käsi- ja yskimishygieniaan, turvaväleihin sekä kokoontumisiin liittyen koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon toimintakyvyn varmistamiseksi.

Suositukset tulevat voimaan torstaina 8. lokakuuta.