Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

10.01.2024

Varhan Ikäneuvolan toiminta käynnistyy Somerolla tammikuussa 2024

Varhan Ikäneuvolan toiminta käynnistyy Somerolla tammikuussa 2024


Vuonna 1949 syntyneet, itsenäisesti kotona asuvat salolaiset ja somerolaiset kutsutaan tammikuusta 2024 alkaen ikäneuvolaan. Ikäneuvolatoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja parantaa kotona asuvien ikäihmisten terveyttä, toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä. 


Ikäneuvolan terveystarkastukseen saavat ajan vuonna 1949 syntyneet, jotka eivät ole säännöllisen kotihoidon piirissä tai ympärivuorokautisessa palveluasumisessa. Tarkastukseen osallistuminen on asiakkaille vapaaehtoista ja maksutonta. 

Ikäneuvolan asiakasryhmään kuuluvat 75-vuotiaat. Terveystarkastukseen haluavat soittavat kutsukirjeen mukana tulevaan puhelinnumeroon. Puhelun aikana sairaanhoitaja tarkistaa taustatiedot, kertoo tarkemmin Ikäneuvolasta ja varaa ajat laboratorioon sekä neuvolakäynnille.


Ikäneuvolakäynnillä sairaanhoitajan ja fysioterapeutin vastaanotolle 

Ennen terveystarkastusta asiakas käy laboratoriokokeissa ja täyttää terveyttään ja hyvinvointiaan koskevan kyselylomakkeen, joka lähetetään kotiin kirjallisen ajanvaraustiedon yhteydessä. Käyntiin sisältyvät sairaanhoitajan ja fysioterapeutin vastaanotot. Käynnistä tehdään kooste potilastietojärjestelmään, joka on asiakkaan luettavissa OmaKanta-palvelussa. 


Ikäneuvolan sijainti

Ikäneuvolan tilat sijaitsevat Halikon terveysasemalla, 2. kerroksessa osoitteessa Horninkatu 1, 24800 Halikko.


Yhteyshenkilöt