Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

04.12.2023

Terveisiä TET-Harjoittelusta


Millaista on olla kaupungilla töissä?


Someron ysiluokkalaiset ovat viettäneet Someron työelämääntutustumisviikkoa viikoilla 46-47. Työelämään tutustumisviikko kuuluu opetussuunnitelmaan 8- ja 9 luokkalaisilla ja sinä aikana tutustutaan siihen, millaista on työskennellä työpaikalla osana työyhteisöä. Someron kaupungin eri toimipisteissä on ollut useita harjoittelijoita näiden kahden kuluneiden viikkojen aikana. Kerromme tässä artiikkelissa Jetron ja Amandan kuulumiset.


Amanda, Tervapääskyn päiväkoti

 Kävimme haastattelemassa yhdeksäsluokkalaista Amandaa hänen työpaikallaan Tervapääskyn päiväkodissa. Amanda oli työn touhussa ja kertoi, että hänellä on ollut tosi kiva viikko. Tervapääskyn päiväkoti sijaitsee terveyskeskuksen lähellä ja Amanda on työskennellyt päiväkodin Leijat-ryhmässä, jossa on 4-5 vuotiaita lapsia.

Amanda kertoo hakeneensa tet-harjoittelemaan päiväkotiin omatoimisesti soittamalla päiväkodin johtajalle, Tuula Koivulalle.  Hän haki päiväkotiin, koska tykkää lapsista, ajatteli työn olevan mielenkiintoista ja koska hänen siskonsa olivat myös käyneet päiväkodissa tet-harjoittelemassa.

Vauhdikas ja monipuolinen viikko takana

 Työviikon aikana Amanda on muunmuassa leikkinyt lasten kanssa, vahtinut heitä, koonut joulukalenterin, tehnyt lasten kanssa pieniä lahjoja vanhainkotiin, piirtänyt tonttuja lapsille leikattavaksi ja ulkoillut ryhmän mukana. Kivointa on kuulemma ollut, leikkiä lasten kanssa ja päästä tutustumaan uusin ihmisiin ja päiväkotiin.

Myös haastavia tilanteita on tullut vastaan viikon aikana, kuten lasten riidat, joihin on tarvittu aikuinen väliin. Näistä on kuitenkin selvitty hyvin ja ohjaaja on aina ollut läsnä. Harjoitteluviikon perusteella Amanda ei ole varma haluaako hän tulevaisuudessa hakea päiväkotiin töihin, mutta haluaa mennä töihin jonnekkin missä saa olla lasten kanssa tekemisissä. 


Jetro, Someron kaupungin viestintä

Jetro on työskennellyt tet-viikon aikana Someron kaupungintalolla keskushallinnossa, jossa hän on toiminut viestinnän harjoittelijana. Viestintätiimi vastaa koko kaupungin ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä ja markkinoinnista. Jetro on osallistunut viikon aikana 

Jetro päätyi kaupungintalolle töihin Kiirun koulun oppilaanohjaajan suosituksesta ja omien kiinnostuksenkohteidensa perusteella. Kaupungin viestinnässä tehdään monenlaisia töitä ja opo ajatteli, että media-alan työharjoittelu voisi olla Jetron mielestä kiinnostavaa.

Kaupungintalon arkea

Jetron viikko on esimerkiksi sisältänyt mainosten tekoa, graafista työtä, myyntituotteiden laskentaa ja Someron nettisivujen päivittämistä. Jetrolla kivointa on ollut graafiset työt ja kahvitauot.