Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

26.11.2020

Tiedote: Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle.


Tiedote: Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä on antanut 26.11.2020 uusia suosituksia: Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat tauolle.

Riski koronapandemiatilanteen kiihtymisestä on arvioitu Varsinais-Suomen alueella suureksi siitä huolimatta, että koronavirustaudin ilmaantuvuus on alueella laskenut. Pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen 19.11.2020, vaikka kaikki vaiheen kriteerit eivät alueella täyty. Uusia suosituksia ja rajoituksia pääkaupunkiseudulle on linjattu epidemian leviämisen hillitsemiseksi. Etupainotteisilla linjauksilla reagoidaan epidemian leviämisen uhkaan.

Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmän on antanut 26.11.2020 kaksi uutta suositusta:

Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä liikunta- ja urheilutapahtumia sekä -kilpailuja ei tule järjestää.

Koronapandemiaryhmä suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista Varsinais-Suomesta Uudellemaalle.

Suositukset perusturvat Uudenmaan nopeasti heikkenevään koronatilanteeseen. Suosituksella halutaan estää se, että toistaiseksi paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei pahenisi.

Edelleen halutaan muistuttaa turvaväleistä, maskin käytöstä sekä suosituksesta hakeutua hyvin herkästi koronatestiin. Mikäli voimassa olevia suosituksia ei nyt oteta vakavasti, voidaan joutua tiukempiin rajoituksiin. 

Koronapandemiaryhmä suosittelee lisäksi, että kaikki työnantajat harkitsevat uudelleen huolellisesti mahdollisuudet siirtyä vielä nykyistä laajemmin etätyöskentelyyn (valtioneuvoston etätyösuositus). 

Koronapandemiaryhmä arvioi tilanteen uudelleen viimeistään ensi viikon tiistaina 1. joulukuuta.

VSSHP:n Koronapandemiaryhmän suositus 26.11.2020

Huomioitava on edelleen Lounais-Suomen aluehallintoviraston 19.11.2020 antama tartuntatautilain 58 §:n mukainen päätös Varsinais-Suomen alueelle:

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Varsinais-Suomen kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä LSAVI/10862/2020 voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 26.11.–25.12.2020.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antama ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä